Forsiden

Bag om TdT

Folkene bag TdT

Regler

Termer & udtryk

Galleriet

Opskrifter

Gæstebog

Afstemning

NyhedsbrevKontakt TdT

Statistik
TdT Terminologi

Her er en liste over de mest almindelige udtryk, som der benyttes til en tour. Det er en rigtig god ide at blive fortrolig med disse, i tilfælde af at man ønsker at deltage i en tour.

Badebassin:
Fyldes med vand og is, hvorefter det er det perfekte sted at holde store mængder øl kolde, selv i meget høje temperaturer.
Brænde raid:
Hvis brændet slipper op i løbet af natten, må nyt skaffes. Dette gøres nemmest (og hurtigst) ved at finde ud af hvilke naboer der har brændeovn og derefter "låne" hos dem. Her skal udvises stor forsigtighed og snedighed, hvilket kan være svært når ens promille ligger omkring de 6.
Bøf:
En stor (eller to store) af slagsen til aftensmad og et par mindre til natmad (se snobøf).
Bøllebank:
Hvad Tune uddeler hvis man bryder §14 Stk. 4 og laver et Steen Båstrup flûte.
Bål:
Ingen TdT uden bål. Fremgangsmåden er simpel; man graver et hul, ca. en halv meter dybt og fylder det med træ. Ca. en halv time inden det skal tændes, hældes en halv liter petroleum på. 30 sekunder inden det skal tændes hældes en halv liter sprit på, hvorefter bålet med største forsigtighed tændes ved at smide en tændstik på fra en halv meters afstand. Denne fremgangsmåde virker også i stærk regn.
Christina:
Default navn for kvindelige deltagere.
Enkelt start:
Den ædle kunst i, hvem der kan bunde en øl hurtigst. Vinderen får lov at bære den grønne trøje, indtil den næste enkelt start.
Grønne trøje:
Vinderen af enkelt starten får lov til at bære denne elegante trøje, som et symbol på sine sublime evner til at bunde en øl.
Grøntsager:
Hvad ens aftensmad blev fodret med, inden det blev til ens aftensmad.
Gule trøje:
Den af herrene der har drukket mest øl, får lov til at bære den smukke trøje som symbol på at han er den person der har bidraget mest til touren.
Havnearbejder trøjen:
Se under den lyserøde trøje.
Hæk:
Se urinal.
Krantrøjen:
Se under den lyserøde trøje.
Lyserøde trøje:
Den af kvinderne der har indtaget mest øl, får lov til at bære denne trøje. Den er også kendt som krantrøjen og havnearbejder trøjen.
Prikkede trøje:
Hvis man har lavet noget dumt, får man lov til at bære denne trøje. Således kan alle se at man har dummet sig.
Pølle:
Et af de hellige ritualer. Det forgår ved at et billed af den understyggelige Pølle bliver brændt af, mens der bliver danset og sunget omkring bålet. Hvis man ikke kender sangen skal man blot følge de andre (de kender den heller ikke, men vil ikke indrømme det).
Præsident:
Ham der bestemmer!
Registreringsafgift:
Skal betales inden man får lov til at deltage i turen.
Relevans teori:
Brians relevans teori. Han uddyber den gerne, da alt jo er relevant.
Rune's teorier:
Hvis man er rigtig heldig, uddyber Rune gerne sine to velunderbyggede (?) teorier omkring hvor mange øl det er tilladt at købe, samt hvordan der kommer mere alkohol i øllen hvis man puster i den inden man drikker den. Han forventer at de snart bliver publiceret i Nature.
Røvne:
Mellemrummet mellem ballerne. Kan ofte ses når man sidder omkring bålet (og det er yderst ucharmerende).
Sex:
Det der bliver snakket mest om, men grundet alkoholen, ingen er i stand til.
Smøre hvidløg:
Obligatorisk til middagen. Det modsatte af hvidløgssmør. Det er hvidløg med en smule smør, sådan bare for at holde det sammen. Det anbefales på det kraftigste at indtage denne herlighed, da man ellers kan have svært ved at holde lugten fra de andre ud.
Snobøf:
Lidt samme princip som et snobrød. Bare med en bøf istedet for en klæbrig dej.
Solnedgang:
Endnu en god grund til at udbringe en skål.
Spasserluder:
Hvad Rune er når han ikke kan kende forskel på Tue og Tune (se også www.spasserluder.dk).
Speciel event:
Underholdning arrangeret af en af deltagerne. Der har været uforglemmelige events som afbrænding af fuglehus, ninja og bare patter, appelsin kanon og pis-fontæne.
Steen Båstrup flûte:
Ikke tilladt iflg. §14 Stk. 4. Steen Båstrup flûtet er en personificering af Steen Båstrup i form af et flûte med briller, jakkesæt og nyheder på papir.
TdB:
Lidt ligesom TdT, blot med et bord i stedet for en terrasse. Er også kendt som prolog til TdT.
Terrasse:
Der hvor man stiller sine tømme ølflasker.
Tømmermænd:
Hvad man har i dagene efter TdT.
Urinal:
Se hæk.
Øl:
Hvad der drikkes.
Øl-O-Gramm:
Beskæftigelses terapi for Rune. En gang i timen tæller han øl op, tegner resultatet i et diagram og fortæller stolt om hvordan det går med øl indtagelsen.

    ©2002-2020 TdT